top of page
straat-2_edited.png

Bloemenboetiek De Blauwe RoosIedereen die deze fleurige boetiek binnenstapt kan een warm welkom verwachten. Bloemenboetiek De Blauwe Roos is niet zomaar een plek waar bloemen worden verkocht, het is een familiebedrijf met een passie voor al het moois dat groeit.

 

Het zaadje van het bedrijf is geplant door Ria (73), zoals ze zelf zegt, is ze 40 jaar geleden het bloemenvak ingerold. Ze hielp haar vader op de markt met planten verkopen. Ze was zo geïnspireerd dat ze direct al haar papieren heeft gehaald om bloemiste te worden. Toen is ze in meerdere bloemenzaken werkzaam geweest, totdat ze besloot om voor zichzelf te beginnen. Zo is het kiempje van de bloemenboetiek ontstaan, inmiddels werkt ze samen met haar man, haar dochter en kleinzoon in maar liefst drie vestigingen. De familie wordt versterkt door een team enthousiaste werknemers die dezelfde passie voor bloemen delen.

 

De verschillende generaties binnen het bedrijf zorgen voor een veelzijdige combinatie van vakmanschap. Kwaliteit staat boven alles! Zo is Ria zeer kieskeurig met betrekking tot de leveranciers. Ze werkt al jaren samen met vaste betrouwbare partners. Zodra er wordt overwogen om bij een nog onbekende leverancier in te kopen, worden de bloemen eerst op kleine schaal ingekocht. Op deze manier kan Ria zelf de kwaliteit van de bloemen testen voordat er grotere hoeveelheden worden aangeschaft. Wie koopt bij Bloemenboetiek De Blauwe Roos kan uitgaan van de beste kwaliteit. De klein, maar fijne zaak heeft dan ook een koelcel geplaatst om de bloemen vers te houden!

 

Inmiddels is de onderneming op De Kempenaer de derde boetiek, de andere zaken zijn te vinden in Leiderdorp en op de Lijtweg in Oegstgeest. Naast de fysieke winkels zijn de bloemen ook online te bestellen en heeft de boetiek een prettige samenwerking met Fleurop. Dylan (Kleinzoon) rijdt door de hele Bollenstreek, naar Roelofarendsveen en alles daartussenin, om bestellingen af te leveren. Maar dat is niet het enige, Dylan is ook betrokken bij een stukje modern ondernemen. De website en andere digitale werkzaamheden vallen eveneens onder zijn verantwoordelijkheid, waarmee hij de bloemenboetiek ook in de onlinewereld laat bloeien.

 

Het werken in de winkel voelt voor Ria eerder als een hobby. Het leukste aan werken met bloemen is de creativiteit en diversiteit die erbij komt kijken. Van het maken van rouwarrangementen tot het versieren van koetsen. Ieder seizoen is anders, periodes als de decembermaand zijn favoriet, of dagen als Moederdag! Ook is ze gek op het klantencontact, ze wordt blij van mensen. Ze vindt het belangrijk om een band te hebben met haar klanten. Sommige klanten kent Ria al 25 jaar en heeft ze zien opgroeien. Dit soort langdurige relaties hoopt ze ook te creëren in De Kempenaer.

 

Het winkelgebied voelt als een warm bad voor het team! De mensen zijn vriendelijk en ze hebben er alle vertrouwen in dat dit een fijne locatie is zijn voor hen.

Kortom: Waarom mensen terugkomen? De beste prijskwaliteit én de gezelligheid.

 

Kom je snel langs? De bananenschuimpjes staan klaar!
49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page