top of page
straat-2_edited.png

Carel Van der Meer - Exclusieve damesschoenen, laarzen en luxe tassen


Een keurig georganiseerde winkel, met kwaliteit van de bovenste plank en zichtbaar Italiaans bloedverwantschap dat zich niet verloochend heeft. Eigenaar Charles Robert is een doorgewinterde schoenen fanaat met een onuitputtelijke passie voor luxe damesschoenen, laarzen en tassen.

Het assortiment is helder te vangen: exclusief, altijd mooi en topkwaliteit.


Een keurig georganiseerde winkel, met kwaliteit van de bovenste plank en zichtbaar Italiaans bloedverwantschap dat zich niet verloochend heeft.

67 jaar exclusieve kwaliteit


Carel Van der Meer opent zijn eerste vestiging als exclusieve Italiaanse schoenenzaak in 1955. Vijf vestigingen en 67 jaar later is de visie en kwaliteit onveranderd gebleven: een exclusief en eigentijds assortiment voor drie generaties te vangen. Zijn opa uit Monaco heeft het vuurtje aangewakkerd en het is duidelijk dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 1980 komt een jongensdroom uit en ontwikkelt Charles een eigen merk “Carel Van der Meer – by Charles Robert”.


“Aandacht maakt alles mooier”


Bij binnenkomst voel je meteen dat dit niet zomaar een schoenenwinkel is. Het heerlijke overzicht met de schoenen netjes op kleur en de rust die het daardoor uitstraalt, voelt meteen exclusief. Klanten krijgen persoonlijke aandacht en advies, zonder opdringerig te zijn. Met een goed gevoel de winkel verlaten – met of zonder schoenen – is altijd het doel. Soms komen klanten die hun nieuwe outfit meenemen, in de winkel aanpassen en dan schoenen erbij uitzoeken. De mate van gastvrijheid en persoonlijke aandacht hier is echte ambacht, daar kan online shoppen nooit tegenop.


De mate van gastvrijheid en persoonlijke aandacht hier is echte ambacht, daar kan online shoppen nooit tegenop.

Assortiment


Van pumps tot laarzen, sneakers en exclusieve winterschoenen. Voor jong en oud, en alles in de perfecte pasvorm. Alleen topkwaliteit en materialen als leer en suède zorgen voor de exclusieve uitstraling die Carel Van der Meer past. Het is Italiaans vakmanschap, persoonlijk geselecteerd of ontwikkelend door Charles zelf.


Van Milaan naar de Kempenaerstraat


Jaarlijks bezoekt Charles met zijn nichtje de beurs in Milaan om het beste van het mooiste te selecteren voor het nieuwe seizoen. Met de klanten in zijn achterhoofd, worden er keuzes gemaakt. En het draait daar niet alleen om inkopen, de beurs is ook een grote inspiratiebron. Soms is het concept heel goed, maar voor Charles niet perfect. Dan kunnen goede ideeën ook geperfectionaliseerd worden tot het helemaal naar zijn exclusieve smaak is. Als Charles vanuit commercieel oogpunt misschien zou moeten kiezen voor een veilige grijstint, bestelt hij toch ze in groen of geel. Het motto luidt dan ook: “durf anders te zijn” en een beetje aandacht maakt alles mooier. En dat zie je duidelijk terug in deze eigentijdse en exclusieve damesschoenenwinkel.


Carel Van der Meer is op maandag van 13:00 uur tot 18:00 uur geopend, van dinsdag t/m vrijdag van 09:30 uur – 18:00 uur en zaterdag van 09:30 – 17:30 uur. Bekijk https://www.carelvandermeer.nl voor meer info of loop binnen om het zelf te ervaren.
73 weergaven

Comments