top of page
straat-2_edited.png

Dames Dietz – Catering
Bij Dames Dietz draait alles om vers, gezond eten van hoge kwaliteit en echte smaken. De beelden van de smakelijke creaties zijn kunstwerkjes op zich en laten meteen het water in de mond lopen. Van lunches, borrels en relatiegeschenken voor bedrijven en particulieren, tot heerlijke hapjes en prachtige buffetten, voor iedere gelegenheid. De liefde voor lekker eten gaat hand in hand met de overtuiging dat het belangrijk is om te weten waar producten vandaan komen en hoe ze zijn gemaakt.


Wederom een klein geografisch rondje op de Kempenaer


Geboren en getogen in het naastgelegen pand, waar vader en moeder nog steeds wonen en oma de bovenverdieping beslag. Het pand zelf was het jarenlang het winkelpand van de vader van de dames, dat zo’n 20 jaar geleden de deuren sloot. Dat de dochters jaren later zelf het pand weer terug zouden huren, had niemand van tevoren kunnen bedenken. Van huis uit werden ze gemotiveerd iets anders te gaan doen, maar na een studie Communicatie Wetenschappen voor beiden en huisvesting in - eerst Leiden – en daarna Amsterdam, kwamen ze toch weer terug naar Oegstgeest.


Dat gekke pandje op de hoek…


Een klein traiteur winkeltje vol verse lekkernijen en delicatessen, in het pand waar nu de nieuwe bloemenwinkel La Fleur zit, dat was het oorspronkelijke idee van de Dames Dietz. Menig voorbijganger in de Kempenaer zal zich weleens afgevraagd hebben: “wat is dat toch voor een gek pandje op de hoek?”. Dat is dus een creatief stukje architectuur van de Dames Dietz, die de ruimte toentertijd tot de nok geoptimaliseerd hebben. Toch hadden ze al snel handen, tijd én ruimte te kort en komen ze uiteindelijk terug in het oude poelierspand van papa.


Wat zetten ze op tafel?


Tegenwoordig staan de pannen vanaf 6 uur ’s ochtends te pruttelen en staat er een 7-koppig team in de keuken. Wat er zoal gekookt wordt? Dat hangt helemaal van de klant af, “u vraagt, wij maken” is dan ook het motto. De uitdaging ligt in vernieuwend te zijn, vooral in vegetarisch - en veganistische aanvragen. Grenzen verleggen met groenten en iets anders dan anders op tafel zetten: daar worden de zussen én de klanten heel erg blij van.Dames Dietz zit op Kempenaerstraat 34 en is van maandag t/m vrijdag open van 09:00 – 13:00 uur. Voor vragen, meer informatie en beeldmateriaal om van te watertanden kun je naar www.damesdietz.nl

51 weergaven

Comments