top of page
straat-2_edited.png

Derde Ster voor veilig ondernemenDe Kempenaer Derde Ster ontvangen voor KVO Veilig Winkelgebied


Binnen de gemeente Oegstgeest wordt gewerkt met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit is een samenwerkingsverband met verschillende publieke en private partijen, waarbij het doel is om een zo veilig en leefbaar mogelijk winkelgebied te creëren. Met trots kunnen we mededelen dat winkelgebied De Kempenaer de derde ster heeft ontvangen!


Bij de uitreiking van het certificaat waren burgemeester Emile Jaensch, wijkagent Pieter Brussee, vertegenwoordiging vanuit de Winkeliersvereniging van de Kempenaerstraat en winkelier Ed Vrijenhoek aanwezig. Naast de uitreiking werd de steen die in de Kempenaerstraat ligt waarop twee sterren stonden, vervangen door een nieuwe steen met drie sterren.


Keurmerk Veilig Ondernemen


Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) maakt het mogelijk om op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden, bedrijventerreinen, buitengebieden en uitgaansgebieden te verbeteren. Als publieke en private partijen volgens het KVO-proces met elkaar samenwerken, kunnen zij een KVO-certificaat aanvragen.


Aanpak Veilig Winkelgebied


De aanpak Veilig Winkelgebied helpt publieke en private partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Dat gebeurt volgens een gestructureerd proces. Stap voor stap worden de betrokken partijen samengebracht, veiligheidsproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen lokale partijen gezamenlijk voor een schoon, goed onderhouden en veiliger winkelgebied. Na het succesvol doorlopen van alle stappen ontvangt het winkelgebied van het CCV de 1e veiligheidsster. Elke 3 jaar volgt een toets en wordt bepaald of het winkelgebied in aanmerking komt voor de volgende ster.

11 weergaven

Comments