top of page
straat-2_edited.png

Italiaans restaurant La Focaccia


Laat je meeslepen in mediterrane sferen, voel je thuis door de gastvrijheid en proef hoe echt Italiaans eten hoort te proeven. Van de lekkerste antipasti zoals bruschetta of vitello tonato tot verse pasta’s zoals Tortelloni Tartufo met truffel of de spaghetti Al Frutti di Mare met verse zeevruchten. De authentieke en traditionele gerechten worden bij La Focaccia elke dag versbereid en dat proef je.

“De authentieke en traditionele gerechten worden bij La Focaccia elke dag versbereid en dat proef je."

Italiaanse sferen

De sfeer binnen is als een reis door Italië: bij binnenkomst heb je het gevoel dat je een traditioneel Italiaans straatje inloopt door de levensgrote fotomuur. In het midden van de zaak, kun je meegenieten van de open keuken. Zwart-wit portretten van iconische filmsterren prijzen hier aan de muur en voor een romantisch tafeltje, zit je hier goed. Achterin is een gezellige familietafel gemaakt, waar je met de hele familie kan eten, delen en samen kan genieten.


Authentieke Italiaanse gerechten

Siciliaanse Chef Enzo staat al meer dan 40 jaar in de Italiaanse keuken en blijft bij zijn geloof: zo staat hij bijvoorbeeld iedere dag het deeg vers te kneden en worden de sauzen altijd versbereid. Alle recepten zijn traditioneel en Siciliaans. Als er specifieke authentieke Italiaanse producten nodig zijn, gaan ze op zoek bij Italiaanse groenteboertjes en speciale groothandels.


Van Zaandam naar Oegstgeest

Mylaine en Umit uit Zaandam hadden nooit bedacht dat ze op de Kempenaerstraat in Oegstgeest terecht zouden komen, maar de droom om een restaurant te openen bracht hen in deze mooie oude winkelstraat. Door een geluk bij een ongeluk kwam deze kans via vrienden op hun pad en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Het warme voorgevoel, werd dubbel en dwars bevestigd door de fijne buren in de straat en ze willen dan ook nooit meer weg.

“Het warme voorgevoel, werd dubbel en dwars bevestigd door de fijne buren in de straat en ze willen dan ook nooit meer weg.”

La Focaccia bij jou thuis

Tijdens de lockdown startte de chef ook met hele fijne menu’s voor thuis. En wanneer het even kan – brengen Mylaine and Umit de bestellingen zelf langs, voor de La Focaccia-ervaring tot aan de deur. De beroemde chef Mario Uva zei ooit: “In een goed Italiaans restaurant draait ieder gerecht om traditie, respect en passie” en dat zien we hier zeker terug.
122 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page