top of page
straat-2_edited.png

Suzie’s & Van Aken - De KempenaerGa mee op culinaire reis en laat al je zintuigen prikkelen bij restaurant Suzie’s & Van Aken. Geniet van de verfijnde klassieke keuken met Aziatische invloeden en het gastronomische samenspel van topchef Tom achter de pannen en Suzie die de wijnen (en desserts) voor haar rekening neemt. Het interieur is netjes, rustig en huiselijk gezellig. De boodschap die dit team uitstraalt is duidelijk: Iedereen is welkom om te genieten.


Dream Team


Suzanne van Haaster behaalt in 2015 haar masteropleiding Kunstgeschiedenis, maar blijkt haar passie en talent toch te vinden in de wijn en patisserie. Nadat ze ook de patisserie opleiding succesvol afrond, worden haar bakcreaties al snel beroemd en gewild in de regio. Tom van Aken doet ondertussen jarenlang ervaring en inspiratie op in het binnen- en buitenland en zijn kalmte de keuken en nuchterheid in de keuken is bewonderingswaardig te noemen. Het tot stand komen van de gerechten gebeurt vooral in z’n hoofd en op ieder moment van de dag. En als het klopt, dan klopt het ook bij Tom “Ik hoef het niet te proeven, het is precies zoals ik het in m’n hoofd had”. Na een gedeeld ondernemerschap in de Breestraat te Leiden is het tijd om eigen dromen waar te maken. Zet vervolgens twee getalenteerde en gepassioneerde bij elkaar en je hebt een dreamteam te pakken!


Hoe het allemaal begon

Suzie en Tom leren elkaar kennen op de werkvloer in een restaurant. Het klikt en het klopt en dat doet het nog steeds. De rollen zijn duidelijk verdeeld en ze blinken uit in waar ze goed in zijn. Er wordt hard gewerkt voor- en achter de schermen en samen zorgen ze dat alle zaken kloppen. In 2017 gaan de deuren van Suzie’s & Van Aken voor het eerst open voor publiek en dat wordt meteen opgemerkt. Nog geen jaar later winnen ze Leiden Culinair en schitteren ze op de prestigieuze lijsten van de Gault & Millau en de Lekker500. Nog een jaar later wordt het harde werken bekroond met een Bib Gourmand onderscheiding in de Michelin Gids.


Fine Dining Menu


Dat er liefde in het menu zit, springt direct van de borden af. En naast dat de prachtige opmaak en de keuze van het servies al een pluim verdienen, laat ook de smaaksensatie niks aan de wensen over. Halverwege het diner veranderen de vragende ogen uit de open keuken in trots en tevredenheid en ook de wijnsuggesties zijn spot on en zorgvuldig geselecteerd. Het is een culinaire reis die je wil maken en niet wil eindigen.106 weergaven