top of page
straat-2_edited.png

Wijnkoperij De Gouden TonWijnkoperij De Gouden Ton bestaat uit gepassioneerde wijnexperts met een grote liefde voor - je raadt het al - wijn. Uitstekende klantenservice, persoonlijke aandacht en ruime kennis is waar ze voor staan bij De Gouden Ton. Het assortiment van de wijnhandels is gericht op hoogwaardige wijnen die puur, eerlijk en herkenbaar zijn. Het overgrote deel van het assortiment komt dan ook direct van de wijnboer.


Nieuwe locatie in de Kempenaer


Onlangs heeft De Gouden Ton – na maandenlang verbouwen - een groter pand betrokken op de Kempenaerstraat nummer 13. Bij binnenkomst tref je een prachtige wijnwinkel met mooie houten displays aan. Aan de achterkant van de winkel staat nu een glazen pui, waardoor je direct de gloednieuwe wijnbar inkijkt. Een sfeervolle bar, met een prachtige keuken, mooie klimaatkasten en gezellige zitplekken om te kunnen genieten van een mooi glas wijn of een fantastische fles met een lekker hapje. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag is de wijnbar geopend en ben je van harte welkom om te komen proeven en borrelen.


Altijd welkom voor wijnadvies


Ian Wolbrink, de eigenaar, werkt al sinds 2004 voor De Gouden Ton en beschikt daardoor over veel kennis van het zeer uitgebreide assortiment. In 2016 opende hij zijn eigen vestiging in Oegstgeest, waar meer dan 800 verschillende wijnen te koop staan. Omdat de Gouden Ton heel veel wijnen rechtstreeks importeert, kent Ian veel van de wijnboeren en kan hij bij elke wijn wel iets interessants vertellen. Het team, bestaande uit Ian, Nina, Yuri en Kim, staan met veel wijnkennis en horecaervaring voor jullie klaar.


Ook als je vragen hebt over wijn, welk glaswerk het beste bij een bepaalde wijn past of welke wijn geschikt is bij een specifiek gerecht, helpt het team van De Gouden Ton je graag uit de brand. Ian’s persoonlijke voorkeur gaat uit naar wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en de Bourgogne, die dan ook rijkelijk vertegenwoordigd zijn in deze winkel. Mocht je toch iets zoeken uit andere landen of regio’s (of de Nieuwe Wereld) dan is er ook keuze genoeg!


Geschiedenis Gouden Ton


De eerste vestiging opende haar deuren op de Denneweg in Den Haag in 1980, waar vanuit de hele wereld wijn geïmporteerd werd met als belangrijkste criterium: kwaliteit. 12 jaar later is het tijd voor de grote stad Amsterdam, waarna het franchise balletje gaat rollen. Inmiddels zijn er maar liefst 9 vestigingen in Nederland én een in het zonnige Curaçao.


De Gouden Ton is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10:30 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

De Wijnbar is geopend op donderdag en vrijdag van 16:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur.


Reserveren voor de wijnbar kan via wijnbaroegstgeest@degoudenton.nl

57 weergaven

Comments