top of page
straat-2_edited.png

The Lucky Koala
The Lucky Koala is een pre-loved kinderkledingzaak die niet alleen tweedehands kleertjes verkoopt, maar een statement maakt. Sinds afgelopen september heeft The Lucky Koala haar deuren geopend. Winkelgebied de Kempenaer is verrijkt met een plek waar duurzaamheid en karakter hand in hand gaan.

 

Carolijn Braeken is wat we noemen een “bezige bij”, ze vervult de rollen van: Mama, schrijfster en winkeleigenaresse. Haar intrinsieke motivatie voor duurzaamheid is diepgeworteld. Al lange tijd zijn vintage en tweedehands kleding voor haar de norm. Deze gewoonte is versterkt toen ze moeder werd en haar bewustwording voor pre-loved kinderkleding groeide. Haar voormalige woonplaats in New York, waar je op iedere hoek van de straat een vintage of pre-loved kledingwinkel tegenkomt, heeft haar ook geïnspireerd. In New York zijn deze winkels meer dan alleen verkooppunten, ze nemen een centrale plek in de gemeenschap in. Dit is bewonderingswaardig en Carolijn hoopt dit ook te kunnen creëren met The Lucky Koala.

 

De veelzijdigheid van Carolijn komt eveneens tot uiting in haar winkel. The Lucky Koala heeft flexibele openingstijden, omdat het leven en duurzaamheid niet altijd binnen een 9 tot 5 schema passen. Het is een bewuste keuze om weg te blijven van het fast fashion model; niet alles is 24/7 beschikbaar, en dat past precies bij het karakter van de zaak.

 

Het proces van de winkel is uniek. Zorgvuldigheid staat hoog op de prioriteitenlijst, met aandacht en liefde zoekt Carolijn zelf de kwalitatieve pre-loved items uit. Van kleding voor pasgeboren baby’s tot kinderen van 14 jaar oud. Wat niet wordt geselecteerd wordt teruggegeven aan de inbrenger of aan een goed doel geschonken. Bij verkoop ontvangen de oorspronkelijke eigenaren 40% van de verkoopprijs. Wanneer er iets mist in de collectie wordt dit aangevuld met nieuwe merken zoals: Cotè, Siddel Edelbo, Studio Aelbo, Sep7ember Kids, Little Boomerang en Hvid. Dit zijn stuk voor stuk duurzame merken waar Carolijn volledig achter staat. Ook zijn er speelgoed, knuffels en leesboeken te koop van onder andere Maileg en Het Muizenhuis.

 

Carolijn hoopt dat The Lucky Koala een plek wordt waar mensen niet alleen duurzame kinderkleding kopen, maar ook hun koopgewoonten heroverwegen. Het is een oproep tot circulariteit, waarbij de vragen "Heb ik dit echt nodig?" en "Kan ik het tweedehands vinden?" centraal staan. Iedereen die op zoek is naar duurzaamheid en stijl is welkom in de winkel.

 

  

 

 

 

 

 

56 weergaven

Comments